Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از حوزه‌هایی که اقشار مختلف جامعه خبر‌های آن را پیگیری می‌کنند بخش حقوقی و قضایی است، در این گزارش خلاصه تمامی اخبار مربوط به حوادث، برگزاری دادگاه‌ها و پرونده‌های قضایی را در خرداد ماه سال ۹۷ می‌خوانید.

فهرست وکلای پرونده‌های امنیتی به تایید رئیس قوه قضاییه رسید/ دادگاه نازنین زاغری تعیین وقت شد

غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری استان تهران در گفتگو با خبرنگار  حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با پرونده متهمان جرائم امنیتی و بحث انتخاب وکیل برای این متهمان اظهار کرد: لیستی از وکلایی که می‌توانند وکالت پرونده‌های امنیتی را برعهده بگیرند تهیه و توسط رئیس قوه قضاییه تایید و به دادگاه ها اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: البته این لیست یک لیست بسته و نهایی نیست و به دلیل اینکه رسیدگی به امور  پرونده‌ها معطل نماند، لیستی محدودی از جامعه وکلا به قوه قضاییه برای وکالت پرونده های امنیتی اعلام شده است .

رئیس دادگستری استان تهران با بیان اینکه در ارتباط با گروه‌های دیگری از وکلا لیست‌های جدیدی تهیه و به رئیس قوه قضاییه اعلام خواهد شد، گفت: با نظر رئیس قوه قضاییه افراد و گروه های دیگری به لیست وکلای پرونده های جرائم امنیتی اضافه خواهند شد.

تصور بهبود مسمومیت قارچی با از بین رفتن علائم اولیه، بیمار را به کام مرگ می کشاند

کامبیز سلطانی نژاد سم شناس پزشکی قانونی در گفتگو با خبرنگار  حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با اثرات مصرف قارچ های سمی و عوارض آن در بدن انسان اظهار کرد: سم قارچ‌های سمی در محیط باقی نمی‌ماند و با از بین رفتن و پوسیدن قارچ در محیط سم آن هم از بین می رود.

وی با اشاره به اینکه تنها مصرف خوراکی قارچ های سمی باعث مسمومیت در انسان می شود؛ افزود: تماس قارچ‌های سمی با پوست بدن انسان مشکلی ایجاد نمی‌کند و خطرناک نیست .

چگونگی استرداد خاوری به کشور مشخص شد

غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این باره گفت: دادگاه در حکم صادره برای خاوری حبس طولانی مدت، رد مال، جزای نقدی را در نظر گرفته است و چون دادسرا اموالی از خاوری را در کشور شناسایی کرده است، از دادگاه تقاضای تعیین و تکلیف این املاک را کرده بود و در نهایت دادگاه به دادسرا اجازه داد تا املاک شناسایی شده را به فروش برساند و بخشی از حکم صادره اجرا شود.

توضیحات دادستان تهران در مورد تعرض به دانش آموزان تهرانی

دادستان تهران در خصوص روند رسیدگی به ۳ پرونده مطرح شده در رسانه‌ها توضیحاتی را ارائه داد.

زندان دانشگاه جرم و جنایت است/ مجازات‌های بدنی می‌تواند جایگزین زندان شود

حجت السلام و المسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه گقت: زندان‌ها دانشگاه‌ آفات هستند، مگر سازمان زندان‌ها چقدر می‌تواند در زندان‌ها کار‌های فرهنگی انجام دهد، اما زندانیان کار‌های خلاف را به یکدیگر یاد می‌دهند و اگر بهترین زندان‌ها را هم بسازیم، باز هم زندان‌ها آموزشگاه‌های جرم و جنایت هستند.

هیچ دانشجویی بعد از دیدار با رهبر انقلاب بازداشت نشده است/ یک مورد احضار دانشجو به علت شرکت در تحصن کامیون‌داران داشتیم

غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با خبر بازداشت  دختر فعال دانشجویی که در دیدار با رهبر انقلاب  اظهار کرد: این خبر کذب بوده و این دختر بازداشت نشده است.

وی افزود: اخباری که در رسانه ها در رابطه با بازداشت دانشجوی دختری که در مراسم دیدار با رهبر انقلاب صحت ندارد و خبر مربوط به یک دانشجوی پسر و تحصن کامیون داران است.

سایت‌ های کاربر محور مانند آپارات ملزم به حذف محتوای مجرمانه و خلاف عفت هستند/ منتشر کنندگان فیلم‌های غیراخلاقی به دستگاه قضا معرفی شوند

عبدالصمد خرم آبادی معاون سابق دادستان کل کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با ضوابط انتشار فیلم‌ در سایت‌هایی مانند آپارات و نماشا اظهار کرد: در دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه واحدی وجود دارد که بر سایت‌های بارگذاری فیلم و آپلود سنترها نظارت می‌کنند و هرگاه با موارد خلاف قانونی مواجه شوند بلافاصله به سایت مربوطه برای حذف محتوای مجرمانه تذکر می‌دهند.

وی افزود: علاوه بر این مدیران سایت‌های بارگذاری فیلم و همه آپلود سنترها نیز طبق مقررات قانونی مکلف هستند راساً بر محتواهایی که در سایت‌های آنها منتشر می شود نظارت کنند و افرادی را برای انجام این وظیفه بگمارند. معمولا این فیلم‌ها به صورت آنلاین بارگذاری می‌شوند و نظارت قبل از بارگذاری روی آن‌ها وجود ندارد. ولی ما تذکر داده ایم که نظارت باید قبل از بارگذاری باشد. اما گاهی مشاهده می شود که فیلم مجرمانه ای قبل از بازبینی در سایت‌ها بارگذاری می شود که در این صورت این موارد باید در اولین فرصت از روی سایت مربوطه حذف شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضاییه دادگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟

قوه قضائیه برای جلوگیری از شهادت کذب علاوه بر راه‌اندازی سامانه شهود و مطلعین که شهود حرفه‌ای و غیر واقعی را شناسایی می‌کند، در پیش‌نویس لایحه تعزیرات فصلی قانون افزایش مجازات شهادت کذب را پیش بینی کرده است.

دروغی که در محکمه به زبان بیاید می‌تواند منجر به صدور حکم غلط علیه کسی و یا گاهی مرگ یک نفر شود. امیرالمومنین علی علیه السلام فرموده‌اند: دروغ در دنیا ننگ و عار است و در آخرت عذاب جهنم، زیرا شهادت کذب گاهی می‌تواند منجر به خسارات جبران ناپذیری شود. ممکن است ساختمانی که قرار است خانه چند جوان باشد با یک شهادت دروغ نیمه‌ کاره رها شود، کسب و کار کسی تعطیل و یا آبروی کسی برود و یا حتی خانواده‌ای از هم دور شوند.

اما با توجه به قانون پیشنهادی جدید اگر کسی سوگند دروغ یاد کند، به «مجازات اجتماعی درجه ۷» یعنی ۹۱ روز تا ۶ ماه زندان، جزای نقدی و بین ۱۱ تا ۳۰ ضرب شلاق و شش ماه محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم می‌شود.

اگر سوگند دروغ آن فرد روی رأی دادگاه تأثیر بگذارد، «مجازات سنگین‌تر درجه ۶» در انتظار اوست.

اگر شهادت دروغ منجر به مجازاتی مثل سلب حیات حبس ابد یا زندان درجه یک شود، شاهد کاذب به «مجازات سخت درجه ۵» محکوم می‌شود.

اگر فردی به صورت حرفه‌ای و در ازای دریافت پول حاضر به ارائه شهادت دروغ شود باید بداند که در هر حالتی مجازاتش یک درجه تشدید می‌شود. اگر کسی در ادارات شبه قضائی مانند تعزیرات حکومتی یا تخلفات اداری و انتظامی، شهادت دروغ داده باشد و شهادتش مؤثر واقع شود، یکی از مجازات‌های درجه ۷ در انتظارش است.

کسی که سوگند دروغ خورده باشد و پشیمان شود و به صورت رسمی در عدلیه اعلام کند که شهادت دروغ داده است به تشخیص دادگاه ممکن است از مجازات معاف شود یا یک یا دو درجه تخفیف در مجازات او اعمال شود. تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی موجب کاهش شهادت‌های دروغ شده و احکام صادره متقن‌تر از قبل خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند
  • دادستان کل کشور: به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان